5 gode grunde til at løbe 5 km

Vil du gerne øge konditionen og smide nogle kilo, så kan du starte med at sætte et mål, der hedder fem kilometer i løb.

At træne sig op til at kunne løbe fem kilometer er nemlig noget, som alle er i stand til, og så findes der rigtig mange muligheder for at deltage i motionsløb med den distance.

Vi giver dig her i samråd med personlig træner og løbecoach Ole Stougaard fem gode grunde til, at 5 km. er et godt sted at starte sin løbetræning:

1. Du kan let finde tiden til din træning De fleste af os har en travl hverdag med mange gøremål. Det kan derfor være svært at finde tid til mange timers ugentlig træning, Hvis du gerne vil løbe 5 km, behøver du heldigvis ikke at træne mere, end alle bør kunne finde plads til. En fornuftig træning for at komme i form til 5 km kræver således blot tre ugentlige træningsture på 20-45 minutter

2. Du bliver sundere Tre ugentlige løbeture er sundt for kroppen. Træningen giver dig en sundhedsmæssig gevinst, og den hjælper dig til at holde vægten

3. Du bliver gladere og får bedre trivsel Regelmæssig træning har en gavnlig effekt på dit humør og dit velbefindende.

4. Det er let at bevare motivationen Det er motiverende at træne sig op til og deltage i motionsløb, og hvis det mål samtidig kan nås inden for en overskuelig fremtid, bliver det lettere for dig at få passet din træning. Det er tilfældet, hvis dit mål er et 5 km motionsløb – det kræver ikke den helt store forberedelse, ligesom du ikke behøver en lang pause oven på strabadserne.

5. Hurtig fremgang Ved jævnligt at deltage i 5 km motionsløb vil du i starten opleve, at du fra det ene løb til det næste forbedrer dig. Hvad enten du træner intervaltræning, tempoløb eller distanceløb, så vil træningen bidrage til at gøre dig til en bedre 5 km løber.

Kilde:Tv2

Kom i gang med løb i skoven

Bliv medlem af Slagelse Motionsklub

Kun 400 kr. pr. år.

Læs mere
Thers sponsor i Slagelse Motionsklub
Sparekassen Kronjylland sponsor i Slagelse Motionsklub
Hetag sponsor i Slagelse Motionsklub
Popz sponsor i Slagelse Motionsklub
Hellig Anders Konditoriet sponsor i Slagelse Motionsklub
Kaiser Sport sponsor i Slagelse Motionsklub
Brinck sponsor i Slagelse Motionsklub
Slagelse Vinkompagni sponsor i Slagelse Motionsklub
Grønvold og Schou Slagelse sponsor i Slagelse Motionsklub
Harboe Bryggeri sponsor i Slagelse Motionsklub