5 ting der ikke er så sunde, som du troede

1. Spelt Spelt er bare en hvedesort, der kun er marginalt sundere end almindlig hvede. Så helt normale speltboller svarer faktisk til at spise hvide ris. Spelt har fået et image af at være sundt, og det er det nødvendigvis ikke. Det er afgørende, om det er fuldkorn eller ej.

 2. Sushi Sushi kan være et glimrende og let fast-food alternativ, men de blege ris er ikke de sundeste. Det er ren stivelse og tomme kalorier.

3. Smoothies Smoothies er sunde og næringsrige men indeholder også mange kalorier og giver en dårlig mæthedsfornemmelse, da kalorierne køres ned på relativt kort tid. Indtaget bør derfor begrænses hvis man har problemer med vægten.

4. Morgenmad Morgenmad er ikke nødvendigvis dagens vigtigste måltid. Det er vigtigt, hvis man er sulten – men det er alle måltider. Så morgenmad er som udgangspunkt ikke sundere end andre måltider

5. Fuldkornsprodukter Fuldkornsprodukter er et sundere valg end deres blege alternativer, men produkterne indeholder stadig mange kalorier og indtaget bør derfor stadig begrænses.

Det her er slet ikke så slemt, som du troede: 1. Ost Fed ost er ikke helt så skadeligt, som vi har troet – måske på grund af indholdet af proteiner og kalcium

2. Smør Det samme kan siges om smør, som heller ikke er helt så hjerteskadeligt, som vi har troet i mange år

Der er mange myter om sundhed og som sådan om, hvad du har godt af at putte i munden. Med hjælp fra ernæringsekspert Christian Bitz, punkterer vi her fem af dem og fortæller sandheden om blandt andet sushi, smoothies og spelt

Drikker du gerne 3-4 glas vin på en aften ud fra den devise, at rødvin da er sundt, så kan du godt tro om igen. For selvom rødvin indeholder en række gavnlige stoffer, kræver det minimum 14 glas vin om dagen for at få nok af de sundhedsgavnlige stoffer – og så er det ikke så sundt mere på grund af indholdet af alkohol.

Sådan lyder det fra ernæringsekspert Christian Bitz, som pointerer, at rødvin kan være sundt i begrænsede mængder, men mest af alt bare er til nydelse – som alt andet alkohol.

Rødvin er imidlertid ikke det eneste, vi nyder, eller af andre grunde indtager, i den tro, at det er sundt for os. Christian Bitz har fundet 5 ting, som slet ikke er så sunde, som du måske troede – og 2 ting, der ikke er så farlige, som først antaget

Kilde:Tv2

Kom i gang med løb i skoven

Bliv medlem af Slagelse Motionsklub

Kun 400 kr. pr. år.

Læs mere
Hetag sponsor i Slagelse Motionsklub
Grønvold og Schou Slagelse sponsor i Slagelse Motionsklub
Thers sponsor i Slagelse Motionsklub
Hellig Anders Konditoriet sponsor i Slagelse Motionsklub
Sparekassen Kronjylland sponsor i Slagelse Motionsklub
Popz sponsor i Slagelse Motionsklub
Harboe Bryggeri sponsor i Slagelse Motionsklub
Brinck sponsor i Slagelse Motionsklub
Kaiser Sport sponsor i Slagelse Motionsklub
Slagelse Vinkompagni sponsor i Slagelse Motionsklub