6 tip: Sådan fastholder du løbe-lysten

Undskyldninger er der nok af, når sofaen trækker mere end løbeturen – og det i øvrigt også er både koldt og regnfuldt udenfor. Men med nogle simple tricks kan du hjælpe dig selv lidt på vej og øge motivationen til at komme i løbeskoene og af sted alligevel.

 Det er personlig træner og løbecoach Ole Stougaard, som er klar med 6 gode råd til, hvordan du fastholder motivationen og løbelysten også på de dage, hvor træningstøjet ikke er det mest tiltrækkende i skabet.

1. Løb sammen med andre Det er ofte hyggeligt at lave noget sammen med andre, så hvorfor ikke gøre løb til en social begivenhed? Spørg din nabo, din gode ven/veninde eller din kollega, om de ikke vil med ud at løbe. Du kan også vælge at melde dig ind i en løbeklub.

Uanset hvad du vælger, så glemmer du ofte de negative tanker om løbetræningen, når du løber sammen med andre. I stedet går tiden med at få vendt stort og småt. Det er også lettere at komme ud af døren, hvis du har lavet en aftale med en anden. Vi bryder os ikke om at svigte gode venner ved at aflyse en aftale.

2. Lyt til god musik Musik er for de fleste en rigtig god motivationsfaktor. Lav en playliste med din favoritmusik og tag den med på løbeturen.

3. Mind dig selv om, hvorfor du løber Du har sikkert haft en eller flere gode grunde til at starte op med løbetræningen. Sommetider glemmer vi vores overordnede mål, og det kan ofte give et motivations-boost lige at minde sig selv om alle de gode grunde, der er til at løbe.

Din løbetur i dag er et skridt på vejen mod et større mål og ikke nok med det, så giver turen dig et skud trivsel, velvære og “sundhed”, når du er hjemme igen.

4. Sæt dig et mål og følg en plan Det kan være svært at motivere sig til noget, som umiddelbart ikke har noget formål. For at undgå at falde i denne fælde, så sæt dig et personligt mål, der betyder noget for dig, som er udfordrende og som kræver en indsats.

Der skal være balance mellem din udfordring og dine færdigheder, hvis motivationen skal fastholdes. Er målet for let, så motiverer det ikke nok til, at du vil gøre en aktiv indsats, og er målet omvendt for krævende, så kommer det til at virke uoverskueligt, hvilket også er en motivationsdræber.

Når målet er sat, så sørg for at du følger op med at få en træningsplan. Træningsplanen giver dig struktur på din hverdag, og de enkelte løbeture kommer til at give mere mening, fordi de nu er en del af noget større.

5. Varier din træning Variation giver motivation, så vær god til at vælge forskellige løberuter frem for altid at løbe den samme tur. Sæt dig for at løbe en tur, du ikke har løbet før, løb kendte ruter den modsatte vej rundt, løb i byen, hvor der er mennesker og trafik eller løb i skoven, hvor der er fred og ro til fordybelse. Prøv også at variere dit tempo med tempoløb, intervaltræning eller fartleg.

6. Hav overblik over din træning Der findes i dag en lang række applikationer til smartphones samt løbeure, der giver dig mulighed for at måle både løbedistance, tid og tempo og via gps at tracke din løberute. Alle disse data kan du gemme på en online træningsplatform som fx Endomondo.

På den måde kan du holde styr på, hvordan din træning udvikler sig over tid, og du kan vælge at dele dine resultater med dine venner eller andre løbere. På den måde bliver du en del af et større socialt fælleskab, hvor I kan hjælpe hinanden med at bevare gejsten og fastholde træningen.

Kilde:Tv2

Kom i gang med løb i skoven

Bliv medlem af Slagelse Motionsklub

Kun 400 kr. pr. år.

Læs mere
Brinck sponsor i Slagelse Motionsklub
Harboe Bryggeri sponsor i Slagelse Motionsklub
Slagelse Vinkompagni sponsor i Slagelse Motionsklub
Sparekassen Kronjylland sponsor i Slagelse Motionsklub
Grønvold og Schou Slagelse sponsor i Slagelse Motionsklub
Thers sponsor i Slagelse Motionsklub
Popz sponsor i Slagelse Motionsklub
Hetag sponsor i Slagelse Motionsklub
Hellig Anders Konditoriet sponsor i Slagelse Motionsklub
Kaiser Sport sponsor i Slagelse Motionsklub