Derfor slanker løbetræning

Kunne du tænke dig at stramme lidt op her og der og måske smide et par kilo, inden sommerferien står for døren og badetøjet skal luftes, så er løbetræning en effektiv træningsform, der gør det lettere for dig at komme ned i vægt.

 – Samlet set forbrænder du rigtig mange kalorier, mens du løber, ligesom du typisk spiser færre kalorier i timerne før og efter din løbetur. Gør du det tre gange om ugen, så vil du relativt let kunne opnå et vægttab på godt og vel et halv kilo om ugen, siger personlig træner og løbecoach Ole Stougaard til tv2.dk.

– Skal du have succes med dit vægttab, skal du sørge for at spise en sund, varieret og kalorielet kost alle ugens 7 dage og så glæde dig over, at vægttabet sker lidt hurtigere og mere effektivt, fordi du løbetræner, siger Ole Stougaard.

Nedenfor giver vi dig i samråd med Ole Stougaard tre gode grunde til, at løbetræning over tid kan skære et par kilo af vægten – og via linket i boksen til højre får du GO’s Løbeplan, der lærer dig at løbe 5 km.

1. Løb forbrænder en masse kalorier: – Løb er en af de mest effektive motionsformer, når det gælder forbrænding. Når du løber, forbrænder du typisk mellem 400-1000 kcal per time afhængig af din intensitet. Jo hurtigere du løber, desto højere er din forbrænding – omvendt vil du så ikke være i stand til at løbe i særlig lang tid, hvis du bare sprinter derudaf.

– Det bedste er dog ikke at tænke i hvilken form for løbetræning, der giver det største kalorieudbytte, men derimod at variere din løbetræning og sørge for at komme afsted 3 gange om ugen.

– Er formen ikke i top i begyndelsen, så kan du hverken løbe langt eller hurtigt, og så er udbyttet begrænset, men efterhånden som du kommer i bedre form, så stiger effekten og det kan ses på vægtpilen.

2. Du spiser mindre før din løbetur. – Dem, som har prøvet at løbe kort tid efter et større måltid, ved, at det ikke er nogen rar oplevelse. Det er ikke behageligt at løbe rundt med alt for meget mad i maven, hvilket de fleste hurtigt erfarer.

– Derfor vil du nærmest automatisk begynde at tænke mere over, hvad du spiser i timerne inden en planlagt løbetur, og resultatet er ofte, at du spiser mindre og lettere, end du normalt gør. På den måde sparer du hurtigt en del kalorier, som du ellers ville have indtaget.

3. En løbetur mindsker din appetit. – Ud over at du sparer på kalorierne inden en løbetur, så er det faktisk også således, at din appetit efter en god løbetur ofte er reduceret. Med andre ord vil du være tilbøjelig til også at spise mindre i timerne efter en god løbetur.

– Det er dog vigtigt, at du ikke helt undlader at spise, da du så vil komme til at mangle energi til, at kroppen hurtigt kan restituere og blive klar til næste løbetur.

Kilde: Tv2

Kom i gang med løb i skoven

Bliv medlem af Slagelse Motionsklub

Kun 400 kr. pr. år.

Læs mere
Hetag sponsor i Slagelse Motionsklub
Kaiser Sport sponsor i Slagelse Motionsklub
Thers sponsor i Slagelse Motionsklub
Hellig Anders Konditoriet sponsor i Slagelse Motionsklub
Brinck sponsor i Slagelse Motionsklub
Sparekassen Kronjylland sponsor i Slagelse Motionsklub
Popz sponsor i Slagelse Motionsklub
Slagelse Vinkompagni sponsor i Slagelse Motionsklub
Harboe Bryggeri sponsor i Slagelse Motionsklub
Grønvold og Schou Slagelse sponsor i Slagelse Motionsklub