Hvor meget morgenmad skal du spise?

Vil du gerne vide, hvor meget du må spise, og dermed hvor meget du skal spise til morgenmad? Vi viser dig hvordan du beregner dit personlige energibehov ud fra din vægt og aktivitetsnivea.

            En gennemsnitskvinde har behov for 2000 kcal om dagen og en gennemsnits mand 2500, men vil du gerne vide præcist, hvor meget du har brug for, kan du beregne det ud fra køn, alder og vægt samt daglig aktivitet ind i. Det er lidt omstændigt, men kan sagtens klares med køkkenbords-lommeregneren.
Følg denne guide: 1. Find dit køn og alder i skemaet nedenfor 2. Sæt din vægt ind in formlen og regn resultatet ud. 3. Resultatet kommer i Mj, derfor skal du nu gange med 1000 for at få tallet i Kj 4. Derefter dividerer du med 4,2, så får du tallet i kalorier 5. Sidst men ikke mindst skal du gange med 1,6, som er standarden for almindelig fysisk aktivitet.
Ex. En kvinde på 30 år, der vejer 65 kg, har brug for 2315 kalorier om dagen.
Hvor meget skal du så spise til morgenmad? En god tommelfingerregel er at spise en fjerdedel af dit daglige energiindtag om morgenen. Når du har beregnet dit personlige energibehov skal du fordele kalorierne på tre hovedmåltider og to-tre mellemmåltider efter lyst, behov og dagsrytme. Ligger det omkring 2.000 kalorier, kan du afsætte de 500 til morgenmaden.

Kom i gang med løb i skoven

Bliv medlem af Slagelse Motionsklub

Kun 400 kr. pr. år.

Læs mere
Thers sponsor i Slagelse Motionsklub
Grønvold og Schou Slagelse sponsor i Slagelse Motionsklub
Slagelse Vinkompagni sponsor i Slagelse Motionsklub
Sparekassen Kronjylland sponsor i Slagelse Motionsklub
Harboe Bryggeri sponsor i Slagelse Motionsklub
Popz sponsor i Slagelse Motionsklub
Brinck sponsor i Slagelse Motionsklub
Hellig Anders Konditoriet sponsor i Slagelse Motionsklub
Kaiser Sport sponsor i Slagelse Motionsklub
Hetag sponsor i Slagelse Motionsklub