Kirsebærjuice kan reducere ømhed efter løb
Den sundhedsmæssige effekt af de sure kirsebær har været omtalt i diverse medier et stykke tid og tidligere har man set at indtagelse kan nedsætte oxidativt stress hos ældre mennesker og ligeledes er det vist at det kan nedsætte muskelømheden efter ekcentrisk styrketræning. Dette kan skyldes at juice koncentrat fra sure kirsebær har et meget højt indhold af antioxidanter og virker anti-inflammatorisk.
I denne undersøgelse testede man 54 løbere der deltog i stafetløbet Hood to Coast i Oregon. Selve løbet er på 315 km og et hold består af 12 løbere hvor den enkelte gennemfører tre distancer der varierer fra 5,6 til 12,4 km. I denne undersøgelse tilbagelagde deltagerne i gennemsnit 26,3 km. Udover at løbet er krævende alene fordi man skal løbe tre intensive konkurrencer indefor ca. 24 timer, så er ruten også meget krævende med kraftigt fald i starten og svære stigninger midvejs på ruten – noget vi selv har oplevet de gange Marathon Sport har deltaget i løbet!
Deltagerne blev delt i to grupper og den ene gruppe indtog kirsebærjuicen to gange dagligt i ugen op til løbet og to gange under selve løbet. Den anden gruppe indtog saft uden antioxidanter. Resultaterne viste, at gruppen der indtog kirsebærjuicen oplevede en mindre grad af muskelømhed efter løbet.
Forfatterne påpeger, at mange løbere indtager NSAID (gigtmedicin) for at reducere muskelømheden og at dette kan have en del negative effekter. Indtag af alternative kilder til at bekæmpe inflammation, som ex kirsebær juice, er derfor at foretrække.
Kilde:
Kerry S Kuehl et al.