Løb en rekordhurtig 10 km på 12 uger

Programmet her kan gøre dig hurtigere, end du umiddelbart selv forestiller dig

Programmet er til dig der har løbetrænet i mange år og jævnligt presser dig selv på træningsturen med fx intervaltræning. Du har løbet flere motionsløb og har klare ambitioner om, hvor hurtig du vil være.

Programmet her kan hjælpe dig og gøre dig hurtigere, end du umiddelbart selv forestiller dig. Målet er en ny personlig rekord på 10 kilometer.

Træningen i dette program er meget varieret, og vi arbejder med en række forskellige træningsformer.

Forklaring til træningsformer i programmet:

Rolig ture: De opbygger udholdenhed og styrker løbeøkonomien. De løbes i et tempo, hvor du kan føre en samtale undervejs. På de ture, hvor der ikke er angivet træningsform, men kun km-antal, løber du efter overskud. Tempoet skal være moderat hårdt, men du skal føle, du løber afslappet.

Skov- og bakkeløb: Er en variant af træningsformen fartleg. Tag ud i skoven, eller find noget andet varieret terræn, og brug terrænet som naturlige intervaller, og giv den gas op ad bakkerne. Det er vigtigt at veksle mellem træning med høj intensitet og mere rolig træning.

Progressiv træning: Det er en træningstype, hvor du starter roligt ud og ca. hver km øger tempoet en smule, så den sidste km er hård, men ikke udmattende.

Intervaltræning: Løb i korte perioder efterfulgt af en pause, hvor du står stille eller går. Det betyder, at intensiteten på de hurtige løb skal være høj, da du kan samle kræfter i pausen mellem intervallerne.

Målsætningstempo: Har til formål at vænne din krop til at løbe i det tempo, du gerne vil gennemføre det afsluttende løb i. Er ambitionen fx at løbe 10 kilometer på 40 minutter, er dit målsætningstempo 4 minutter pr. kilometer. Ved at tune kroppen ind på det rigtige tempo er chancen for et succesfuldt løb markant forbedret.

Tiderne i programmet er vejledende og passer til en mand, der kan løbe 10 km på 45 min.

OBS! Husk 10 min opvarmning og afjog efter hvert træningspas.

Kilde: Aktiv træning

Kom i gang med løb i skoven

Bliv medlem af Slagelse Motionsklub

Kun 400 kr. pr. år.

Læs mere
Hetag sponsor i Slagelse Motionsklub
Slagelse Vinkompagni sponsor i Slagelse Motionsklub
Kaiser Sport sponsor i Slagelse Motionsklub
Grønvold og Schou Slagelse sponsor i Slagelse Motionsklub
Hellig Anders Konditoriet sponsor i Slagelse Motionsklub
Harboe Bryggeri sponsor i Slagelse Motionsklub
Popz sponsor i Slagelse Motionsklub
Thers sponsor i Slagelse Motionsklub
Sparekassen Kronjylland sponsor i Slagelse Motionsklub
Brinck sponsor i Slagelse Motionsklub